Workshop meditatief zelfonderzoek Zonhoven

Workshop meditatief zelfonderzoek

Misschien heb je wel eens gehoord van Non-dualiteit, Advaita, Dzogchen, Mahamudra, Zen-Boeddhisme,… Of ben je ge├»nteresseerd in meditatie, wijsheid en inzicht? Of zoek je manieren om inzicht en wijsheid te verkrijgen en te integreren in je dagelijks leven? Dan is deze workshop wellicht iets voor jou.

In deze workshop ga je op ontdekkingstocht in de wereld van meditatie en zelfonderzoek en ontdek je hoe de vereniging van beiden meer rust en helderheid in je leven kan brengen.

Door de geest tot rust te brengen, wordt deze helderder. Hierdoor kun je gemakkelijker opmerken wat er nog in je geest speelt. Maar alleen die rust is niet voldoende. Door zelfonderzoek leer je dieper inzicht en wijsheid verwerven over de aard en oorsprong van de geest. Als je de kalmte van meditatie en het heldere inzicht van het zelfonderzoek samenbrengt, zal je in staat zijn die rust en helderheid beter te integreren in het drukke dagelijks leven.

We verkennen tijdens de workshop drie ingangswegen naar meditatief zelfonderzoek. We beginnen bij het hoofd en onderzoeken de leegte van de ervaring, gevolgd door een verbinding met het hart om de volheid van de eenheidservaring te ontdekken. Uiteindelijk gaan we nog dieper door tot in de onderbuik om de grond van alle ervaring te vinden die zelf geen ervaring meer is.

Ben je nog niet vertrouwd met meditatie of zelfonderzoek? Geen zorgen, er is geen specifieke ervaring vereist! Maar als je al ervaring hebt, is dat wel mooi meegenomen. Wat wel belangrijk is, is dat je een oprechte interesse hebt in meditatie – niet alleen voor het ontspannen, maar vooral om te ontdekken hoe het je blik op jezelf en de wereld kan verbreden. Het doel is om de diepere lagen van meditatie aan te boren, zodat je anders, bevrijder in het leven kunt staan.

Praktisch:
Datum: 21/01/2024
Prijs: vrije bijdrage voor thee, koffie en koekjes
Onthaal: vanaf 13u. We starten om 13u30 (einde voorzien rond 16u30).
Locatie: Hoeve Eikenen, Eikenenweg 53, 3520 Zonhoven
Inschrijven: imelda.jansen@telenet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *