Online groep meditatief zelfonderzoek

Tweewekelijks komen we online samen in een meditatiegroepje waar we zelfonderzoek en meditatie samenbrengen. Er wordt een begeleide meditatie voorzien waarin een bepaald aspect van onze non-duale aard in zicht wordt gebracht. Een meditatie van ongeveer een half uur en daarna is er nog voldoende ruimte voor integratie door er in groep over na te babbelen. Door uitdrukking te geven in woorden kan het woordloze paradoxaal genoeg vaak nog beter zijn werk verderzetten.

Het gaat om meditatief zelfonderzoek, dus niet om meditatief te verwijlen in een aangename toestand. Dankzij meditatieve helderheid onderzoeken we actief wat onze ware aard precies is, onze ware natuur die al vrij is. Zo kan dit ook ontdekt worden en erkend blijven buiten de meditatie om, in het dagdagelijkse leven. Er wordt in elke bijeenkomst ook een oefening meegegeven om het zelfonderzoek verder door te trekken naar ons leven. Dat is het doel van zelfonderzoek: komen tot een grondige integratie van het inzicht (in onze ware aard) in het leven van alledag.

Deze bijeenkomsten gaan door elke eerste en derde woensdag van de maand, telkens van 19h tot 20h, online.
De volgende bijeenkomsten zijn gepland op:

Woensdag 7 september
Woensdag 21 september
Woensdag 5 oktober
Woensdag 19 oktober
Woensdag 9 november
Woensdag 23 november
Woensdag 7 december
Woensdag 21 december

Indien je interesse hebt om aan te sluiten, dan kan je onderstaand formulier invullen. Je kan eventueel de twee onderstaande video’s bekijken als kennismaking?

De eerste is een introductie in de vorm van meditatie die we in deze sessies gebruiken.

Video 1 – Introductie tot meditatie
Introductie-tekst
Oefening

De tweede is een introductie in het meditatief zelfonderzoek zoals we dat in het groepje doen. Hiermee kan je even nagaan bij jezelf of je hier aansluiting bij kan vinden.

Video 2 – Introductie tot meditatief zelfonderzoek
Introductie-tekst
Oefening

Heeft het jouw interesse, dan ben je welkom in te tekenen op de mailinglijst voor de tweewekelijkse groep meditatief zelfonderzoek. Je kan later altijd weer uitschrijven.

    Je kan ten alle tijden weer uitschrijven.