Meditaties

 • Workshop meditatief zelfonderzoek Zonhoven
  Misschien heb je wel eens gehoord van Non-dualiteit, Advaita, Dzogchen, Mahamudra, Zen-Boeddhisme,… Of ben je ge├»nteresseerd in meditatie, wijsheid en inzicht? Of zoek je manieren om inzicht en wijsheid te verkrijgen en te integreren in je dagelijks leven? Dan is deze workshop wellicht iets voor jou.
 • Online groep meditatief zelfonderzoek
  Wil je aansluiten bij de tweewekelijkse online groep meditatief zelfonderzoek, telkens op woensdag van 19h tot 20h? Klik dan op bovenstaande titel om je aan te melden.
 • Meditatief leesonderzoek: verschijnselen verschijnen als gewaarzijn
  Een meditatief leesonderzoek is een experiment, een probeersel, een nieuwe vorm om meditatief zelfonderzoek aan te gaan, al lezend. Je zet je ergens rustig neer, komt eerst helemaal tot ontspanning en begin de tekst dan langzaam te lezen. Bouw voldoende pauzes in, waarbij je eventueel even de ogen sluit en onderzoekend bekijkt wat het met je doet.
 • Meditatief leesonderzoek: hoofdloos experiment
  Een variatie op een experiment van Douglas Harding (De Hoofdloze weg). Een experiment om de betekenissen van woorden los te laten en iets te toetsen aan de eigen ervaring.
 • Meditatief zelfonderzoek volgens Adyashanti (reeks)
  In mei 2021 gaf ik een reeks van meditaties over meditatief zelfonderzoek volgens Adyashanti. Ik wil deze hier ook graag delen. In deze reeks van 3 meditaties gaan we dieper in op de 3 niveaus waarop je aan meditatief zelfonderzoek kan doen volgens Adyashanti. Elk deeltje bestaat uit een meditatie van ongeveer een half uur…. Lees meer: Meditatief zelfonderzoek volgens Adyashanti (reeks)